Search for content, post, videos

Vatra u vašem seksualnom životu i kako da je zapalite

zapaljena vatra

zapaljena vatra

Vatra u seksualnom životu svakog od nas i milioni saveta raznih stručnjaka i laika na temu reanimacije seksualnog života u braku, nakon par godina provedenih pod jednim krovom, svodi se na jedno – šta je to što zaista pomaže?!

“Komunicirajte” – savetuju seksolozi, pričajte o seksu, o svojim željama i fantazijama, odvojite vreme samo za vas dvoje – kupite seksi igračke, bičujte se, probajte nove stvari. Izlazite zajedno – angažujte bebisiterku, kupite lutku na naduvavanje, angažujte stranca da vas posmatra dok vodite ljubav… i tako u nedogled…

Možda ste sve ovo već probali, možda samo neke od navedenih stvari – ili ste na početku puta reanimacije vaše ljubavi, želje i strasti. Neminovno se postavlja pitanje šta od svega i da li uopšte može da pomogne u vašem slučaju.

Melissa Goodman, psiholog i bračni savetnik iz Toronta, tvrdi da, kada brak upadne u seksualnu krizu najbolje je rešavati stvari postepeno, jer je na isti način problem i nastao. Tvrdi da ukoliko je bilo ljubavi i strasti na početku – biće je opet, a za to bi se trebalo prisetiti vremena kada ste super funkcionisali.

Problem najčešće leži u preteranom vezivanju i opuštanju u negativnom smislu, kako fizičkom tako i mentalnom.

Greška br 1.

Dvoje kad stupe u vezu jako su uzbuđeni i žele da provode sve vreme ovog sveta zajedno, zanemare prijatelje i hobije, te spuste standarde vezane za svoj izgled.

Rešenje

Obnovite prijateljstva, pronađite nova, upišite neki kurs ili čak fakultet bez obzira na to koliko imate godina, radite ono što ste oduvek želeli i što vas ispunjava, a ono bez čega ovo ne bi imalo smisla je da podržite u potpunosti svog partnera da učini isto. Ovo je ogroman korak u reanimaciji.

Greška br.2

Nepromenljivost. Beri Vajt je pevao “volim te baš takvu kakva jesi”, a ženio se pet puta, prema tome taj izgovor da vam promene nisu potrebne pada u vodu.

Rešenje

Menjajte svoj stil, dozvolite sebi ispade iz ustaljenosti i prepoznatljivosti, neka vaš partner vidi neku novu vas.

Greška br.3

Ispičali ste mu sve svoje tajne. Otvorili ste sve svoje karte jedno drugom i sada vlada izvesna doza banalnosti između vas. Nekada davno, ženama nije padalo na pamet da tako nešto čine, a za to ni danas nema razloga.

Rešenje

Igrajte se igre sa početka, predstavljajte sebe iznova u najboljem svetlu, nemojte prepričavati jedno drugom šta ste pričali sa drugaricama tj. sa drugovima, nasmejte se sebi povremeno misteriozno – ivicom usana.

Dakle, postanite opet nezavisna individua, ispunjena, baš kao što ste bili onda na početku veze kada je sve pucalo od strasti.