Search for content, post, videos

Kako da ti verujem ako nisi objavio našu vezu na društvenim mrežama?

recept za vezu
recept za vezu

recept za ozbiljnu vezu

Jasno mi je da društvene mreže nisu “stvaran” život, ali definitivno postaju veoma realna dimenzija života. Iako sebe ne smatram manijakom trendova, postoje razlozi zbog kojih mislim da mogu da verujem samo muškarcima koji su u stanju da obelodane vezu na svom profilu na društvenoj mreži.

1.”Već viđeno”

Bila sam u vezi sa momkom koji nije promenio svoj status “single” ni nakon nekoliko meseci naše veze. Nisam smatrala to nešto posebno važnim u početku, pa se nisam upuštala u “raspravu” oko te teme. Ispostavilo se da je dečko bukvalno “mleo” sa desetinama žena, online, da bi me na kraju prevario baš sa jednom od njih. Tada je to postala neka ipak, važna sporedna stvar u mom odnosu sa muškarcima.

2.Hoću da ti bude normalno da to uradiš

Ja ne želim bilo koga da smaram da menja status na društvenoj mreži. Međutim, ukoliko on okleva, nije mu želja ili mu nije prijatno da ga promeni, meni se polako pale alarmi.

3.Ako ne možeš da “kažeš” svojim prijateljima za vezu, u čemu je poenta?

Zaista ne vidim poentu da nastavimo dalje zajedno. Mora da postoji neki dobar razlog zašto ne želiš to da uradiš. Ti razlozi su retko oni DOBRI.

4.Hoću da si ponosan što si sa mnom

Da, dobro si pročitao, ja zaista želim da se ti osećaš posebno jer si pored mene. Nemenjanjem statusa na Facebook-u, ti meni govoriš da ja nisam dovoljno posebna da bi ti to uradio.

5.Daj do znanja drugima

Ja verujem da bi trebalo da objaviš da nisi više u “prometu”. Menjanjem statusa na društvenim mrežama to bi vrlo lako postigao. Na taj način, ja bih znala da je naša veza ekskluzivna i da “nemam” razloga da brinem.

6.Ne, nisam ljubomorna

Ali nisam ni budala. Nije stvar ljubomore nego nekih malo tradicionalnijih vrednosti. Društvene mreže su moderna tekovina, ali malo tradicije nije na odmet. Najpreciznija reč bila bi – pristojnost. Pristojno je promeniti status na društvenoj mreži, kada se upustiš u ozbiljnu vezu.

7.Želim iskrenog i otvorenog muškarca

Danas, svi nešto taje i imaju hiljadu varijanti i podvarijanti. Mene ne zanima veza u kojoj ja gatam na kom sam mestu u njegovom životu. Ako on nije siguran da li je spreman za ozbiljnu vezu, status na Facebook-u ostaće nepromenjen.

8.Nisam spremna da budem mala tajna

Oko toga ne želim kompromis. Ako se upuštam u vezu sa nekim muškarcem, ne želim da budem u senci tajni. Prosto, to smatram gubljenjem vremena.

9.Dokaz pripadnosti i lojalnost

Jasno je da promena statusa na Facebook-u ne znači obećanje na večnu ljubav, ali jeste znak izvesne lojalnosti. Takođe na taj način veza između dvoje ljudi u javnosti postaje ekskluzivna.

10.Izađi mi u susret

Ok, možda tebi može da zvuči smešno ili plitko ali ja imam svoje razloge zašto mi je to važno. Kada promeniš status na društvenoj mreži – ako ništa drugo, ja ću se bolje i sigurnije osećati.