Search for content, post, videos

Jednostavni šminkerski trikovi za povećanje usana

povecanje usana

San većine dama je da poprave na sebi neke stvari kojima nisu zadovoljne bez odlaska “pod nož”. Bilo da su u pitanju spušteni kapci, sitne oči, širok nos ili pak tanke usne. Šminkeri imaju trikove kojima ovakve probleme rešavaju u nekoliko poteza. Neretko ste bili u stanju da se zaprepastite fizičkom transformacijom neke poznate ličnosti before&after nanošenja šminke. Mi vam predstavljamo nekoliko osnovnih i veoma jednostavnih trikova za povećanje usana.

Usne u dve nijanse

povecanje usana

usne u dve nijanse

Kada je šminkanje u pitanju treba se držati osnovne funkcije boja, a to je: svetla povećava, a tamna smanjuje, vizuelno naravno. Ukoliko želite da vaše usne izgledaju punije, prvo upotrebite belu olovku koju ćete naneti na srednji deo usana. Zatim je blago prstima razmažite prema krajevima, trudeći se da sredina i dalje ostane za nijansu ili dve svetlija od uglova. Ovo je osnovna podloga za povećanje usana preko koje možete staviti karmin ili sjaj. Takođe je važno da znate da karmini tamnih nijansi nisu preporučljivi za dame sa tankim usnama. Boja breskve, kajsije ili svetlo roze je mnogo bolji izbor. Takođe, trebalo biste da izbegavate mat karmine i da se okrenete sjajevima.

Povećanje usana olovkom

povecanje usana olovkom

povecanje usana olovkom

Drage dame, najbolji šminkerski trikovi za povećanje usana se izvode olovkom. One koje su zadovoljne veličinom donje, ali ne i gornje usne, treba da pokušaju ovakvo crtanje. Važno je olovku naneti tik iznad gornje linije usana, prateći je, neodstupajući od prirodnog oblika. Ovakva veština zahteva malo vežbe, u suprotnom greška je vidljiva. Dakle, linija olovkom tik iznad gornje linije usana (ona granica između kože usana i kože lica). Na donju usnu nanesite uspravne linije duž usne. Ovo će vizuelno smanjiti razliku u veličini između donje i gornje usne. Posle olovke, nanesite ruž, a potom i sjaj.

Definisanje Kupidonovog luka

povecanje usana

definisanje kupidonovog luka

Ako, pored veličine usana niste zadovoljni ni njihovim oblikom, definisanje Kupidonovog luka je neophodno. I opet je olovka za usne vaš najbolji prijatelj. Veoma jednostavno, prateći korake sa slike nacrtajte mozaik na vašim usnama. Potrebno je malo, ali ne u potpunosti razmazati olovku na unutrašnjem delu usana. Posle nanošenja ruža ili sjaja, primetićete razliku.

Ombre povećanje usana

ombre povecanje usana

ombre povecanje usana

Ovo je tehnika šminkanja usana koja je ovog leta bila pravi hit. U osnovi ombre tehnike se koriste dva ruža, jedan svetlije i jedan tamnije nijanse. Suština je da je središnji deo usana svetliji, što ih vizuelno povećava. Olovka je neophodna, za iscrtavanje kontura. Ombre tehnika omogućava damama da nose i ruž tamnije nijanse, što je čini sjajnim izborom za sve one koje žele punije usne.