Search for content, post, videos

Kako na vas deluje noć kada je pun Mesec?

pun mesec
pun mesec

pun mesec

Pun Mesec izaziva dosta kontraverzi. Dok jedni tvrde da je njegov uticaj na ljude značajan, druga strana ne priznaje njegov uticaj. Mesec je jedini prirodni Zemljin pratilac, od vajkada su mu pripisivane velike moći i uticaj na ljude. I u astrologiji zauzima važno mesto. To nebesko telo sačinjeno od kamena postaje predmet naučnog istraživanja – obzirom da je primećeno da donosi promene i ima izvesni uticaj na ljude.

Mesec ima najjači uticaj kada je u fazi – odnosno kada je pun ili kada je mlad. Kada je pun, on prima najviše svetlosti od Sunca. Ta svetlost je čista energija, a svaku energiju u svemiru možemo iskoristiti na konstruktivan ili destruktivan način.

Obzirom na Mesečev uticaj na planetu Zemlju (plima i oseka) možemo samo zamisliti šta se dešava na telesnom nivou u noći kada je pun Mesec. Jer znamo da je čovek sačinjen od blizu 72% vode.

Naučna organizacija SSRF (Spiritual Science Research Foundation) se bavila istraživanjem uticaja punog Meseca na ljudsko ponašanje. I evo do kakvih zaključaka su došli:

  1. Analizom pojedinih moždanih aktivnosti utvrdili su da se podsvest aktivira kada je pun Mesec;

2. Povećano lučenje testosterona – hormona koji, između ostalog, utiče i na agresivnost;

3. Pacijenti koji imaju kliničke simptome depresije, anksioznosti i skloni su napadima panike se žale na “neizdrživost stanja”;

4. Čak je i kod životinja primećeno povećanje osnovnih životnih nagona (nagon za hranom, razmnožavanjem i snom);

Stare civilizacije, iako tehnološki ograničene, uspele su da svojim posmatranjem Meseca postave sjajne temelje za dalju naučnu razradu. Uticaj punog Meseca se na tlu Evrope naziva transilvanijski učinak (jasno je i zašto). Kulture koje potiču sa Indijskog kontinenta tvrde da Mesec direktno utiče na plodnost i da je tad najbolje stvarati porodicu. A spisi zapadne Evrope kažu kada je Uštap (pun Mesec) ljudi pate od nesanice.

Narodna verovanja tvrde da je noć punog Meseca idealna za umnožavanje novca.

Uz nekoliko izgovorenih reči i mahanjem novčanice ka nebu prizivate i punjenje sopstvenog novčanika. Drugo verovanje tvrdi da je to vreme kada možete nagnati nekoga da vas voli do kraja života.

Zagovornici feng-šui načina življenja vam daju savete kako da pregurate pun Mesec:

  1. Suzdržite se (od donošenja naglih odluka i svađanja);
  2. Mislite pozitivno;
  3. Maštajte, prizovite obilje;
  4. Pošaljite dobru energiju.

Tek, sva istraživanja i verovanja seku se u jednoj tački – pun Mesec utiče na nas. Na fizički ili psihofizički način.